Ohjaajat

Annu Pekala-Heikkilä

(astanga, acro)

"Astangajoogan aloitin vuonna 2012 Magnus Appelbergin alkeiskurssilta. Sittemmin olen harjoitellut Hanne Sydänmaan ohjauksessa ja vieraillut mm. Sami Mälkiän ja Frank Kappasin kursseilla. Pidin astangasta pidemmän tauon, jonka jälkeen oivalsin korostaa harjoituksessani enemmän lempeyttä sekä itsensä hyväksymistä. Harjoitus on aina sinun omasi, eikä sitä tulisi verrata muihin. Astangajoogan ohjauksen aloitin loppuvuodesta 2016.
Saman vuoden keväällä aloitin acrojoogan yhdessä mieheni kanssa ja se toimii hauskana vastapainona astangalle.

Kouluttaudun tällä hetkellä Anne Nuotion kaksivuotisessa astangajoogakoulutuksessa, josta saan uusia eväitä ohjaamiseen sekä omaan harjoitukseeni. "

Katariina Tirkkonen
(yin)

"Aloitin astangajoogan alunperin muistaakseni vuonna 2002, ja nyt, muutamien yksittäisten taukojen jälkeen, olen harjoitellut astangaa aktiivisesti vuodesta 2010 lähtien. Kuluneiden vuosien aikana olen harjoitellut pääosin Hanne Sydänmaan ja Magnus Appelbergin opastuksella sekä käynyt vierailuilla mm. Eddie Sternin, Manju P. Joisin, Petri Räisäsen, Sami Mälkiän sekä Frank Kappasin intensiivikursseilla.

Yin puolestaan saapui elämääni muutama vuosi sitten salimme yin-tuntien myötä. Joogalla onkin tätä nykyä varsin suuri rooli elämässäni, sillä valmistuin 2016 joogaopettajaksi (RYT200) ja toivon voivani koulutuksen myötä antaa Kouvolan joogaajille enemmän tietoa heidän joogapolullaan."

Anni Lankinen

(astanga, yin, acro)


"Joogamatkani alkoi vuonna 2007 hathajoogan kautta astangaan ja yiniin. Akrojooga täydentää astangan dynaamisuutta ja yinin kehon äärelle pysähtymistä yhdistäen yhteistyön, luottamuksen ja yhdessä onnistumisen jooga-asanoihin. Pranayama-harjoitukset ja meditointi ovat lähellä sydäntäni.

Joogaopettajaksi (RYT200) valmistuin toukokuussa 2018 Villa Mandalasta. Ammatiltani olen fysioterapeutti, joten kehon kunnioittaminen ja kokonaisvaltainen hyvinvointi leimaavat omaa harjoitustani sekä ohjaamistani ja opettamistani."


Jonna Peltola
(astanga, yin)Hanna Pulkka

(perhejooga, lasten jooga)

"Astangajoogan harjoitteluun minut on lempeästi opastanut Anne Nuotio keväällä 2007. Tämän jälkeen jooga on ollut tärkeä osa elämääni, vaikka välillä kaksi raskautta ja kiireinen pikkulapsiaika ovat tuoneet omat haasteensa säännölliselle harjoittelulle. Astangajooga on minulle sekä fyysinen voimavara vahvistaen ja hoitaen kehoa että henkinen harjoitus, jonka kautta omat sisäiset tunteet pääsevät näkyviin. Joogan myötä olen oppinut sitkeyttä, olemaan hetkessä ja hyväksymään itseni.

Perhejoogan ohjaajana aloitin syksyllä 2017."

Hanna Hänninen

(yin)

"Jooga jäi elämääni astangajoogan alkeiskurssin myötä 2013. Sen jälkeen joogamatkalleni tuli mukaan pranayama. Myöhemmin tutuksi tuli yhdistyksen tuntien myötä yinjooga, johon perehdyin syvemmin Kehonhuolto pancha koshan yin & funktionaalinen anatomia sekä yin & meridiaanit workshopeissa.

Itselleni yinjooga tuo helpotusta selkärankareumaan. Se myös virkistää kehoa ja mieltä, kehittää kärsivällisyyttä sekä auttaa olemaan läsnä hetkessä ja tunnistamaan omia rajoja."